Het etherische lichaam

Geplaatst op zondag 09 januari 2005 @ 17:22 , 3008 keer bekeken

Het etherische lichaam

Dit lichaam heeft ongeveer dezelfde omvang en vorm als het fysieke lichaam. Het is de drager van de vormende krachten van het fysieke lichaam, alsmede van de vitale, scheppende levenskracht en alle lichamelijke ervaringen.
Het etherische lichaam wordt bij elke reïncarnatie van iemand opnieuw vorm gegeven en het lost zich binnen drie tot vijf dagen na zijn fysieke dood weer op.
Het etherische lichaam trekt via de zonnevlechtchakra levensenergie uit de zon aan en via de basischakra levensenergie uit de aarde. Het slaat deze energieën op en leidt ze langs de chakra's en nadi's in een ononderbroken levensstroom naar het fysieke lichaam. Het teveel aan energie in het etherische lichaam wordt via de chakra's en de poriën naar buiten toe "weggestraald". Zo ontstaat de etherische aura.
Deze aura verhindert dat ziektekiemen en schadelijke stoffen het lichaam binnendringen en straalt tegelijkertijd een gestadige stroom van levensenergie in de omgeving uit. Impliciet betekent dit dat het onmogelijk is dat iemand ziek wordt vanwege uitwendige oorzaken. De grond voor een ziekte is altijd in de mens zelf te vinden. Dit kunnen zijn negatieve gedachten en emoties, maar ook een disharmonische levenswijze (overbelasting, ongezonde voeding, alcohol-, nicotine- en drugmisbruik). Zo raakt de etherische levenskracht uitgeput en ontstaan zwakke plekken in de aura.

Het etherische lichaam speelt tevens een bemiddelende rol tussen de hogere energielichamen en het fysieke lichaam. Het brengt de met onze lichamelijke zintuigen opgenomen informatie naar het emotionele en het mentale lichaam over en draagt tegelijkertijd energieën en informatie uit de hogere lichamen over op het fysieke lichaam. Is het etherische lichaam verzwakt, dan wordt de informatie- en energiestroom gestremd en kan de betrokkene emotioneel en mentaal apathisch lijken.

Planten, en vooral bloemen en bomen bezitten een energieuitstraling die zeer veel op de etherische aura van de mens lijkt. Die uitstraling kan benut worden om de eigen aura van nieuwe energie te voorzien. Dit is ook terug te vinden in de etherische oliën.

© Peris


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: