Steenbok: Man

Geplaatst op dinsdag 30 augustus 2005 @ 21:58 , 10554 keer bekeken

22 december - 20 januari

Heersende planeet: Saturnus
Zinnebeeld: Steenbok
Heersend element: Aarde

Is je geliefde een Steenbok, dan staat je een uitdaging te wachten indien je deze vastberaden klimmer wilt veroveren. Hij verandert zijn gewoonten niet gemakkelijk en je kunt hem niet in je ideaalbeeld herscheppen. Hoewel dit sterrenbeeld koel is, verlangend naar genegenheid maar niet in staat dit te uiten, zich steeds bewust van zijn waardigheid, seksueel onbaatzuchtig, ambitieus wat betreft geld en positie en nooit een nederlaag toegeeft, kunnen de scherpe kantjes hiervan in de loop der jaren afslijten. Deze mensen brengen altijd stabiliteit en soms luxe in hun huwelijk, wat vaak wordt aangegaan nadat er de nodige aandacht aan prestige, macht en rijkdom is geschonken.

Ben je geïnteresseerd in een Steenbokman, dan moet je hem altijd tonen dat je hem belangrijk vindt. Vergis je niet, op het gebied van zijn keuze is hij dat ook! Pak je het dus met vooruitziende blik verstandig aan, dan zal hij onder de indruk van je intelligentie zijn. Hij zal nog meer onder de indruk zijn als je toevallig veel belangrijker bent en beter onderlegd dan de andere vrouwen die hij kent.

Beoordeel de leeftijd van een Steenbok nooit aan de hand van zijn uiterlijk. Omdat hij de strijd om de macht zo ernstig neemt, ziet hij er onder de veertig jaar vaak ouder uit dan hij is; op middelbare leeftijd, als hij zijn doel heeft bereikt en zich ontspant, kunnen er twintig jaar van hem afvallen en kan hij er misleidend jong uitzien. Treedt hij op als gastheer of begeleidt hij je, denk dan nooit dat hij ongeïnteresseerd of verveeld is. Zijn gedachten zijn meestal helemaal bij de bijzonderheden van de verhouding en hij kijkt ernstig terwijl hij zich in werkelijkheid buitengewoon amuseert. Hij heeft niet goed geleerd te lachen. Een goed gesprek trekt hem aan, als het maar niet in heftigheid of onwaardigheid ontaardt. Deze man houdt niet van extravagantie in kleding, dus moet wat je aantrekt rustig en smaakvol zijn, het liefst gecombineerd met echte parels, een camee, of een waardevol antiek sieraad.

Omdat hij zich altijd bewust is van de waardering van anderen, is hij bereid heel ver te gaan om zijn goede naam en zijn imago in stand te houden. Hij is een meester in omgangsvormen, want in zijn ogen wijzen goede manieren op beschaving. Hij is in de eerste plaats de toegewijde huisvader, eert zijn ouders, hecht aan traditie, afkomst en stabiliteit. Hij kan er zo'n groot belang aan hechten de bestaande toestand niet te verstoren dat hij soms zijn toevlucht neemt tot geheime affaires met mensen die hij niet geschikt acht om mee naar huis te nemen.

Steenbokmannen hebben een uitgesproken plichtsgevoel en zullen een gunst altijd belonen of een schuld aflossen. Ze worden aangetrokken door beroepen met voorrechten, macht, waardigheid en prestige. Dat zijn de dingen waar ze werkelijk in geïnteresseerd zijn, ook al lijkt het daardoor alsof ze een obsessie voor geld hebben. Zelfs bij Howard Hughes en Aristoteles Onassis waren de financiële vruchten ondergeschikt aan hun hunkering naar macht.

Hun kritische afstandelijkheid en vermogen om het gevoel uit te schakelen en alleen op feiten af te gaan, maakt hen uitermate geschikt voor de rechterlijke macht. Men treft Steenbokken aan in het onderwijs, de wetenschappen, de politiek, de economie en in beheersfuncties in het bedrijfsleven. Hun trots is enorm en een Steenbokman wil de kostwinner zijn in het huwelijk; maar hij is in staat bij nadere beschouwing van een huwelijk af te zien als dat een belemmering van zijn carrière zou betekenen, hoe sterk zijn gevoelens ook zijn.

Dit is het teken van de lange levensduur, en het is heel goed mogelijk dat hij met het jaar aantrekkelijker en rijker wordt, vooropgesteld dat je hem de genegenheid geeft waar hij zo naar verlangt, goed voor hem zorgt, en hem aanmoedigt bij zijn klim. Seks is belangrijk voor hem, want hoewel hij op het oog een bezadigde jongere vrouw zoekt, verlangt hij innerlijk naar een vrouw die als het licht uitgaat minnares wordt. Onder zijn harde uiterlijk is hij zo zacht als was, en heeft slechts de bevestiging nodig dat je van hem houdt en, nog belangrijker, je goedkeuring voordat hij zich toestaat zijn remmen los te gooien en hartelijker tegen je wordt. 

© Peris


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: